Als voetbalfan weet je waarschijnlijk dat elk team zijn eigen unieke logo heeft. Het is een symbool vol met geschiedenis, traditie en passie die de ware identiteit van de club weergeeft. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de mooiste logo's van voetbalclubs in Europa en het verhaal achter elk ontwerp. 

Real Madrid

Als we het hebben over de meest iconische logo's in de geschiedenis van het voetbal, dan kan Real Madrid niet ontbreken. Het logo, dat twee cirkels en een kroon bevat, werd in 1920 geïntroduceerd. Het roept kernwaarden op zoals koninklijkheid, elegantie en superioriteit.

FC Barcelona

Het logo van FC Barcelona is net zo iconisch als dat van hun grote rivaal Real Madrid. Het originele ontwerp stamt uit 1899 en is gebaseerd op de stadswapen van Barcelona. Een klassiek schildvormig embleem met rode en blauwe kleuren en de Kathedraal van Barcelona in het midden. 

Manchester United

Het logo van Manchester United is een echt cultureel monument. Het logo bevat een afbeelding van een zwaan met daarboven de beroemde letters "MUFC". In de jaren '60 en '70 werd het logo vaak afgebeeld met een witte zwaan erbovenop. 

AC Milan

Het logo van AC Milan draagt de naam "rossonero", wat 'rood-zwart' betekent in het Italiaans. Het herkenbare logo bestaat uit een rood en zwart gestreept schild met daarboven de letters 'ACM'.

Bayern München

Het logo van Bayern München laat niets aan de verbeelding over. Het bestaat uit 2 grote initialen 'FCB', voor FC Bayern, omringd door een cirkel. Het ontwerp is simpel en effectief, wat past bij het Duitse ethos van efficiëntie.

Juventus

Het logo van Juventus onderging onlangs een radicale make-over. Het werd ontdaan van hun historische afbeelding van een steigerend paard en kreeg in plaats daarvan een modernere look. Het nieuwe embleem toont een zwarte en witte 'J' in de traditionele vorm van een schild.

Conclusie

Elk van deze mooie logo's vertelt zijn eigen verhaal en heeft een uniek karakter. Ze symboliseren de identiteit van elke voetbalclub en hun geschiedenis. Wanneer je naar het stadion gaat of op tv kijkt, herken je de club altijd aan hun logo.

Dit was onze selectie van de mooiste logo's van voetbalclubs in Europa. Er zijn natuurlijk nog veel meer prachtige emblemen die het vermelden waard zijn. Welk voetbalteam is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  Ivo Rupert     24-05-2023 09:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.